Autostrada Transilvania: Evaluarea ofertei pentru viaductele de peste trei kilometri va fi finalizată în martie, cel târziu aprilie – CNAIR

Autostrada Transilvania: Evaluarea ofertei pentru viaductele de peste trei kilometri va fi finalizată în martie, cel târziu aprilie – CNAIR

Pe 5 martie a fost finalizată etapa de evaluare tehnică, în prezent procedura fiind în etapa de evaluare financiară, potrivit datelor din SEAP.

„Termenul estimat pentru finalizarea etapei de evalure este martie, cel târziu aprilie”, au spus reprezentanții CNAIR, la solicitarea ECONOMICA.NET.

Amintim că o singură ofertă a fost depusă până la termenul limită din 9 ianuarie 2024, la licitația pentru viaductele de 3,2 kilometri scoase din contractul UMB pentru tronsonul Nădășelu – Mihăiești din Autostrada Transilvania (A3). Oferta provine de la asocierea condusă de turcii de la Ozaltin, aceiași care au câștigat și contractul pentru tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12).

„Asocierea de constructori români și turci OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. – ILGAZ INSAAT TICARET A.S. – VISIO CONSTRUCTION WORKS S.R.L a depus astăzi singura ofertă pentru proiectarea și execuția lucrărilor necesare devierii traseului sectorului de autostradă Nădășelu – Mihăiești (Autostrada Transilvania)”, a informat atunci Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

CNAIR a lansat la începutul lunii august 2023 licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor necesare devierii traseului sectorului de autostradă Nădășelu – Mihăiești a Autostrăzii Transilvania (A3).

Devierea traseului acestui sector de autostradă se face în conformitate cu recomandările din cadrul expertizei tehnice, au precizat reprezentanții CNAIR.

Lucrările aferente zonei cuprinse între km. 10+009 și km. 12+000 presupun devierea traseului spre aval, prin construirea unui viaduct cu lungimea de 1,2 km, fundat pe piloți forați de diametru mare, neafectând în niciun fel versantul care prezintă alunecări.

În ceea ce priveste zona cuprinsă între km. 21+406 și km. 24+890, traseul autostrăzii se va devia în zona km. 21+406 prin construirea unui viaduct cu lungimea de aproximativ 2 km, conducând la depășirea în aval a traseului DN1F, precum și a cursului pârâului Topa Mică, ajungând pe malul stâng al acestuia într-o zonă relativ plană.

Racordarea la traseul existent se va realiza în zona km 24+890 al traseului inițial.

Durata contractului este de 27 de luni, din care nouă luni perioada de proiectare și 18 luni execuția lucrărilor.

Valoarea estimată a contractului este de 1,11 miliarde de lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top