Un număr record de șoferi au achiziționat clauza de decontare directă împreună cu polița RCA în primele nouă luni din 2023, arată datele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Mai precis, numărul acestora se ridică la aproape 378.000, ceea ce a făcut ca la finalul lunii septembrie a anului aproape 460.000 de șoferi să aibă o astfel de opțiune, valoare aproape dublă față de perioada similară a lui 2022 și un record al tuturor timpurilor. Cel mai probabil, falimentele City Insurance și Euroins au determinat șoferii să fie mai prudenți și să plătească în plus pentru a alege compania care le plătește dauna în caz de accident. Prețul mediu la care a fost achiziționată clauza decontare directă a fost de doar 184 de lei pe an.
Clauza decontare directă se poate dovedi extrem de utilă, în condițiile în care ultimii ani au fost tulburi pe piața RCA. Nu doar că patru mari societăți vânzătoare de RCA au falimentat în ultimii 7-8 ani, dar relația dintre service-urile independente și firmele de asigurare este una tensionată, iar daunele se tranșează uneori chiar în instanță.
Clauza decontare directă presupune ca dauna să fi achitată de asigurătorul șoferului păgubit, nu de cel al șoferului vinovat, funcționând astfel ca o poliță CASCO, la un preț mult mai mic. În acest mod, puteți alege să vă asigurați la o firmă cu puține reclamații și reputație bună, care vă va și despăgubi în caz de accident provocat de altcineva.
Citește AICI cum funcționează exact clauza de decontare directă, conform legii, ce acoperă și cum poate fi achiziționată