Portofoliul de asigurări al sucursalei Aegon în România a fost transferat la Asirom Vienna Insurance Group, în urma achiziţionării de către Vienna Insurance Group a companiilor Aegon din Europa Centrală şi de Est.
Astfel, prin integrarea portofoliului Aegon România, Asirom „devine un partener de încredere pentru un număr şi mai mare de clienţi, oferind o gamă diversificată de produse şi servicii de asigurare adaptate nevoilor mereu în schimbare ale consumatorilor”.
Totodată, echipa Asirom îşi propune să asigure o tranziţie fără probleme pentru clienţii şi partenerii Aegon România, a transmis un comunicat de presă. Economica a trimis mai multe întrebări responsabililor Asirom în legătură cu această mutare. Redăm mai jos răspunsurile:
În cadrul Asirom, portofoliul Aegon va fi gestionat separat sau va fi integrat complet cu portofoliul de asigurări de viață al Asirom?
Integrat. Strategia noastră este de a integra procesele operaționale și de a urmări cea mai bună practică. Pe această cale, Asirom își va extine portofoliul de clienți și va diversifica canalele de distribuție pe care este prezent.
Când estimați ca se va finaliza procesul de integrare?
În aprilie vom parcurge o fază intensivă de integrare, care este împărțită pe mai multe proiecte specifice. Acele proiecte se referă la Customer Care, Operațiuni, Customer Relationship Management (CRM), analiza de date și indicatori de performanță, analiză de sisteme și nu numai. Practic în această fază vom pune bazele viitorului model operațional la care accedem. Ambiția noastră este să atingem modelul operațional țintă, și o dată cu acesta, integrarea completă, până la finalul acestui an.
Ca număr de polițe, ce preia Asirom?
Vom prelua aproximativ 70 de mii de contracte de asigurare, atât asigurări de viață tradiționale, cât și asigurări de viață cu componentă investitionala. Echipa Aegon a realizat în anul 2023 un nivel al primelor brute subscrise de 170 milioane RON pe segmentul asigurărilor de viață.
Care este structura pe clase de asigurări de viață a portofoliului Aegon? Dar cea a portofoliului Asirom?
Aproximativ 91% din portofoliul preluat constă în asigurări de viață tradiționale, iar restul de 9% sunt asigurări de viață cu componentă investitionala. Structura Asirom este similară.
Angajații Aegon care se ocupau de portofoliul de asigurări de viață vor rămâne în Asirom?
Suntem entuziasmați să primim în familia Asirom 100 de colegi noi. Toți angajații Aegon România asigurări au fost transferați în echipa noastră și suntem convinși că aceștia vor întări succesul organizației și vor contribui la cultura acesteia.
Odată cu preluarea portofoliului Aegon vă gândiți sa lansați și produse noi pe zona asigurărilor de viață? Dacă da, cum vor arăta acestea?
Prin intermediul acestei tranzacții, Asirom își va întări poziția pe segmentul asigurărilor de viață și își va extinde rețeaua de distribuție printr-un parteneriat cu BANCA TRANSILVANIA, leaderul de piață în sectorul bancar român, cu un istoric uimitor în dezvoltarea afacerilor și cu o impresionantă cultură a performanței. Vom depune toate eforturile pentru a continua această relație fructuoasă și pentru a crea plus valoare, atât pentru clienți și parteneri, cât și pentru organizația noastră. Tranzacția ne oferă, de asemenea, acces la capacități IT solide, cunoștințe remarcabile de managementul proceselor, operațiuni puternice și excelență în servicii oferite clienților, ceea ce va amplifica abilitățile Asirom de a dezvolta afaceri și va aduce valoare adaugată clienților și părților interesate.
Există intenția ca Asirom să devină un pol pentru asigurări de viață în cadrul VIG? Exista în plan și alte achiziții sau poate fuziuni cu alte entități din grup?
Una din liniile strategice ale Asirom pentru viitorul apropiat și mediu este creșterea sustenabila pe segmentul de asigurări de viață. Desigur, ne dorim să fim din ce în ce mai performanți pe acest segment, atât la nivelul pieței locale, cât și la nivel de Grup, aceste țeluri putând fi atinse începând de acum și cu ajutorul experților în asigurări de viață pe care i-am preluat și cărora le uram bun venit în Asirom.
Distribuția Aegon era mult diferită față de cea a Asirom. Aegon utiliza mai mult canalele bancassurance și brokerii, în timp ce Asirom se bazează mai mult pe forța proprie de vânzări. Cum intenționați să integrați cele doua abordări. Este preluarea portofoliului Aegon o șansă pentru Asirom pentru a merge mai mult spre bancassurance?
Modelele de afaceri și portofoliile celor două companii se completează reciproc. Practic, acest transfer este o oportunitate pentru Asirom de a-și crește și diversifica portofoliul propriu prin dezvoltarea canalului de bancassurance, principalul canal de distribuție Aegon în România.
Care sunt principalele ținte privind portofoliul de asigurări de viață, pe termen scurt și mediu?
O dată cu parcurgerea tuturor etapelor de integrare ale acestui proiect, am convingerea că vom avea o organizație mai solidă, cu angajați talentați, care vor continua să îmbunătățească și să diversifice permanent gama de produse și servicii oferite clienților. Ținta noastră este să ne reafirmăm poziția de jucător de top în industria asigurărilor.
Echipa Asirom a demonstrat întotdeauna dedicare și profesionalism în servirea clienților proprii și suntem încrezători că vom continua să reprezentăm un partener de încredere pentru toți clienții noștri, rămânând concentrați pe nevoile și așteptările lor, printr-o paletă completă de produse, având ca focus inovația și orientarea către viitor.