Canalul Dunăre – București: A fost depusă solicitarea pentru Acordul de Mediu. Propunerea lui Burduja pentru Portul București

Canalul Dunăre – București: A fost depusă solicitarea pentru Acordul de Mediu. Propunerea lui Burduja pentru Portul București

canal dunare

„La modul cel mai serios, Canalul Dunăre – București este un proiect bun — și multă lume vede asta — cu utilitate economică certă, și pentru București și pentru regiune și apreciez orice pas care se face în direcția realizării acestuia. Beneficii: transport pe apă, turism și agrement, dezvoltarea Capitalei în zona de sud, irigații și protecție împotriva inundațiilor”, a transmis Burduja pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit lui, colaborarea între autoritățile locale, regionale și centrale, alături de implicarea experților și a societății, va fi esențială până la finalizarea proiectului.

„Trebuie să ne concentrăm pe crearea unei infrastructuri moderne și eficiente, care să faciliteze transportul și comerțul în această regiune, aducând astfel beneficii economice pe termen lung.În imagini, conceptul echipei mele de experți cu privire la București – Port la Dunăre! Și DA, SE POATE și VOM REUȘI”, a mai transmis candidatul PNL la funcția de edil – șef al Capitalei.

Studiu de fezabilitate pentru Canalul Dunăre – București

canal dunare

Observațiile publicului cu privire la acest proiect sunt așteptate la adresa [email protected], potrivit anunțului menționat.

La începutul anului trecut, a fost semnat contractul de reactualizare a studiului de fezabilitate pentru amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigație cu Aqua Prociv Proiect SRL.

Lucrările vizate ar urma să fie efectuate pe cursul râului Argeș, aval de lacul Mihăilești – Cornetu și pe cursul râului Dâmbovița, aval de podul de pe șoseaua de centură a municipiului București, pe teritoriul județelor Ilfov, Giurgiu și Călărași.

De la București la Viena pe vas de croazieră, via Canalul Dunăre – București

Proiectul a fost promovat și de fostele guverne social-democrate pentru realizarea prin parteneriat public – privat. În acest sens, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a publicat în decembrie 2018 un studiu de fundamentare.

canal dunareConform acelui studiu, canalul urma să fie proiectat şi construit în cinci ani, iar costul său se ridica la 6,71 miliarde de lei (1,44 miliarde de euro), fără TVA. După finalizare, bucureştenii ar fi putut merge în croaziere până în Delta Dunării sau chiar până la Viena.

Canalul Dunăre – București, început de Nicolae Ceaușescu, reprezintă un proiect controversat, despre care criticii susțin că este megalomanic și că nu va fi eficient economic.

Pe 26 mai 2024, Administrația Canalelor Navigabile va aniversa 40 de ani de la darea în exploatare a Canalului Dunăre – Marea Neagră (Magistrala Albastră).

FOTO: Portul București, sursa: Facebook Sebastian Burduja

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top