Dr. Max, Dona, Regina Maria, MedLife îşi consolidează afacerile prin fuziuni intragrup – analiză

Dr. Max, Dona, Regina Maria, MedLife îşi consolidează afacerile prin fuziuni intragrup – analiză

Fuziunea dintre Dr. Max şi distribuitorul Mediplus Exim a fost anunţată deja de Economica.net.

  • Amintim că la 1 ianuarie 2024, patrimoniul Mediplus Exim a fost transmis, prin transfer universal, către Dr. Max, iar Mediplus a fost dizolvată, fără lichidare, şi a fost radiată din Registrul Comerţului.

Pe lângă Dr. Max, anul 2024 începe cu grupuri de firme din medicina privată consolidate: Siepcofar a absorbit Dona. Logistică, Centrul Medical Unirea a absorbit opt firme din grupul prin care operează reţeaua Regina Maria, Implant Expert a absorbit Implant Expert Braşov, Implant Expert Piteşti, Implant Expert Iaşi, Implant Expert Services, iar Anima Specialty Medical Services a absorbit Centrul Medical Matei Basarab, Clinica Life-Med, Labor-Maricor, Policlinica Sf. Ilie, Diamed Center şi Ghencea Medical Center, conform deciziilor firmelor, obţinute de Economica.net.

Acum, pe larg, despre consolidările anunţate mai sus:

Siepcofar a absorbit Dona. Logistica şi i-a preluat denumirea la 31 decembrie 2023

La 19 decembrie 2023, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor firmei Dona. Logistică a aprobat proiectul de fuziune prin absorbţie între Dona. Logistică, în calitate de firmă absorbită, şi Siepcofar – în calitate de firmă absorbantă.
Fuziunea a produs efecte din punct de vedere juridic la 31 decembrie 2023.

Siepcofar şi Dona. Logistica fac parte din grupul Dona deţinut de familia Banciu.
Siepcofar e firma prin care a operat lanţul de farmacii Dona şi magazinul online, iar Dona. Logistica a asigurat distribuţia farmaceutică la nivel naţional către farmacii independente, spitale si farmaciile proprii.

La 31 decembrie 2023, Siepcofar a preluat tot patrimoniul firmei Dona. Logistica. Concret, Siepcofar a preluat, între altele, fondul de comerţ, sediul principal, toate cele 14 puncte de lucru ale firmei absorbite şi activităţile autorizate la aceste puncte de lucru, calitatea de asociat în cadrul firmei Dona. Cargo S.R.L., precum şi denumirea societăţii absorbite, conform unei decizii a acţionarilor analizate de Economica.net.

În urma fuziunii, capitalul social al Siepcofar, redenumită Dona. Logistica, e de 87,4 milioane de lei şi e deţinut de Calihori Company în proporţie de 99% şi de Geanina Paula Banciu.
Ca urmare a fuziunii, Siepcofar, redenumită Dona. Logistica, şi-a schimbat sediul social din Bucureşti în Chitila (Ilfov), activitatea principală a societăţii fiind cea de comerţ cu ridicata al produselor farmaceutice, iar obiectul secundar de activitate – comerţ cu amănuntul al produselor farmaceutice în magazine specializate, conform proiectului de fuziune, analizat de Economica.net.

Cine sunt firmele implicate în fuziune

Siepcofar e deţinută de Calihory Company cu 99% din capitalul social şi de Paula Geanina Banciu cu 1%. Asociaţii firmei Calihory Company sunt Marcel Eugen Banciu cu 99,99995% din capitalul social şi Nicusor Nistor cu 0,00005% din capitalul social.
Siepcofar e a cincea cea mai mare firmă privată integral românească, înregistrată în Bucureşti, conform unei analize exclusive Economica.net.

Farmaciile Dona, deţinute de familia Banciu, au avut cifră de afaceri netă de 1,26 de miliarde de lei în anul 2022.

Siepcofar, firma prin care a operat lanţul de farmacii Dona şi magazinul online, a avut afaceri nete de 1,26 de miliarde de lei în anul 2022, cu 11,74% mai mari decât cele obţinute în anul 2021, arată bilanţurile societăţii, comparate de Economica.net.

Firma a avut marjă profit net de 1,43% în anul 2022, în creştere nesemnificativă (cu 0,03 puncte procentuale) faţă de cea obţinută în anul 2021, potrivit analizei Economica.net pe baza bilanţurilor societăţii.

Siepcofar a lucrat cu un număr mediu de 1.822 de salariaţi pe parcursul anului 2022, în plus cu 118 oameni pe statele de plată faţă de nivelul indicatorului din anul 2021, reiese din bilanţurile comparate de Economica.net.

Dona. Logistica S.A. a asigurat distribuţia farmaceutică la nivel naţional către farmacii independente, spitale si farmaciile proprii.

Acţionarii Dona. Logistica S.A. sunt Calihory Company cu 99% din capitalul social şi Paula Geanina Banciu cu 1%.

Dona. Logistica e a doua cea mai mare firmă privată integral românească, înregistrată în Ilfov, conform unei analize exclusive realizate de Economica.net.

Dona. Logistica a avut cifră de afaceri netă de 1,5 miliarde de lei în anul 2022, cu peste 23% mai mare decât în 2021, şi profit net de 7,5 milioane de lei, cu peste 41% mai mare decât cel realizat în 2021, potrivit bilanţurilor firmei, comparate de Economica.net. Distribuitorul de produse farmaceutice a lucrat cu un număr mediu de 274 de salariaţi în 2022.

Consolidarea grupului de firme prin care operează reţeaua privată Regina Maria 

Centrul Medical Unirea – cea mai mare firmă din grupul prin care operează reţeaua privată Regina Maria – a absorbit opt firme din grup la 31 decembrie 2023.

La 5 decembrie 2023, Tiara Med RO Luxco S.a.r.l., asociatul unic al Centrului Medical Unirea (CMU), cea mai mare firmă din grupul de firme prin care operează reţeaua privată de sănătate Regina Maria, a aprobat fuziunea prin absorbţie între CMU, în calitate de societate absorbantă, şi Biostandard 2007, Biostandard, Centrul Medical Bucovina, Clinica Someşan, Diamed Serv, Endodigest, Medvil PST, Policlinica CMB, în calitate de societăţi absorbite.
CMU e asociat unic la cele opt firme pe care le-a absorbit.
CMU a preluat toate activele şi pasivele celor opt firme antemenţionate care au fost dizolvate, fără lichidare, şi radiate din Registrul Comerţului.
Fuziunea a produs efecte juridice şi contabile la 31 decembrie 2023, ora 23:59, conform proiectului de fuziune obţinut de Economica.net.

„Ca urmare a fuziunii, coordonarea şi administrarea întregii afaceri este uşurată prin crearea unui sistem integrat de management şi coordonarea centralizată a activităţilor societăţilor implicate în fuziune. Astfel, se va simplifica procesul decizional şi se va întări controlul asupra activităţii societăţilor implicate în fuziune. Această fuziune este în linie cu politica de dezvoltare a grupului, care se axează, în principal, pe creştere anorganică (prin achiziţii). Astfel, este firesc ca societăţile achiziţionate să fie restructurate şi consolidate pentru a fi gestionate mult mai bine şi să se realizeze o maximizare a rezultatului agregat”, se arată în proiectul de fuziune analizat de Economica.net.

CMU a preluat şi continuă să desfăşoare activitatea derulată de societăţile absorbite, inclusiv activitatea medicală. De asemenea, CMU a preluat şi angajaţii celor opt firme pe care le-a absorbit.

Citeşte şi: Centrul Medical Unirea, cea mai mare firmă din reţeaua de sănătate Regina Maria, depăşeşte pragul de 1 miliard de lei cifră de afaceri netă după cea mai mare fuziune intragrup din medicina privată în 2022

Consolidare intragrup în reţeaua de clinici dentare dr. Leahu: patru firme din grup au fost absorbite de Implant Expert la 31 decembrie 2023

Clinicile dr. Leahu operează printr-un grup de firme din care au făcut parte până la finalul anului 2023 Implant Expert, Implant Expert DSO, Implant Expert Braşov, Implant Expert Piteşti, Implant Expert Iaşi, Implant Expert Services, dar şi alte societăţi.
Implant Expert e deţinută de Implant Expert DSO cu 99,9971% din capitalul social şi de Ionuţ Leahu.
La 9 iunie 2023, Centrul Medical Unirea a intrat în acţionariatul firmei Implant Expert DSO prin achiziţia unui pachet de 51% din acţiuni, în timp ce Ionuţ Leahu a rămas cu 49% din acţiunile firmei, conform unei decizii obţinute de Economica.net.

La 6 decembrie 2023, AGEA Implant Expert a aprobat proiectul de fuziune între societatea antemenţionată, în calitate de firmă absorbantă, şi Implant Expert Braşov, Implant Expert Piteşti, Implant Expert Iaşi, Implant Expert Services, în calitate de firme absorbite.

Fuziunea constă în trasmiterea patrimoniului societăţilor Implant Expert Braşov, Implant Expert Piteşti, Implant Expert Iaşi, Implant Expert Services către Implant Expert, prin transfer universal. Ca urmare a fuziunii, societăţile absorbite au fost dizolvate şi radiate din Registrul Comerţului.
Implant Expert (IE) Braşov şi IE Piteşti au fost deţinute de Implant Expert, iar IE Iaşi şi Implant Expert Services au fost deţinute de Implant Expert DSO.

Fuziunea a produs efecte juridice la 31 decembrie ora 23:59, conform unei decizii a acţionarilor Implant Expert, consultată de Economica.net.

Consolidare în grupul de firme MedLife

Anima Specialty Medical Services a absorbit Centrul Medical Matei Basarab, Clinica Life-Med, Labor-Maricor, Policlinica Sf. Ilie, Diamed Center şi Ghencea Medical Center care au fost dizolvate şi radiate din Registrul Comerţului la 31 decembrie 2023.

La 12 decembrie 2023, adunarea generală a asociaţilor firmei Anima Specialty Medical Services a aprobat fuziunea între Anima, în calitate de societate absorbantă, şi Centrul Medical Matei Basarab (CMMB), Clinica Life-Med, Labor-Maricor, Policlinica Sf. Ilie, Diamed Center şi Ghencea Medical Center, în calitate de societăţi absorbite.
Fuziunea constă, în principal, în transferul tuturor activelor şi pasivelor care aparţin societăţilor absorbite către Anima şi dizolvarea fără lichidare a firmelor absorbite. Data efectivă a fuziunii – cea la care fuziunea produce efecte juridice – este 31 decembrie 2023 ora 23:59.

Fuziunea vizează şi transferul universal către Anima al tuturor contractelor de furnizare de servicii medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, încheiate de societățile absorbite cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București și cu Casele de Asigurări de Sănătate judeţene, urmând ca Anima să continue desfăşurarea activităţii medicale preluate de la firmele absorbite.
Anima a preluat angajaţii firmelor absorbite la 31 decembrie ora 23:59.

După fuziune, Med Life deţine 99,044% din capitalul social al Anima, conform deciziei asociaţilor Anima, obţinute de Economica.net.

Societățile absorbite CMMB, Clinica Life-Med, Labor-Maricor și Policlinica Sf. Ilie au fost deţinute integral de Anima. Diamed Center şi Ghencea Medical Center au fost deţinute de Med Life cu peste 90% din firme şi de Bahtco Invest.

Ca urmare a fuziunii, capitalul social al Anima a fost majorat cu aproape 2,4 de milioane de lei şi a ajuns la 18,7 milioane de lei.
Anima preia sediile sociale şi punctele de lucru ale societăților absorbite şi înfiinţează puncte de lucru la adresele respective.

Distribuitorul de medicamente Ropharma Logistic ar putea fi absorbit de Ropharma S.A..

La 5 martie 2024, AGEA Ropharma va decide dacă aprobă fuziunea prin absorbţie între Ropharma, în calitate de societate absorbantă, şi Ropharma Logistic, în calitate de societate absorbită.

Ropharma S.A. operează peste 160 de farmacii în ţară, iar Ropharma Logistic – divizia de distribuţie de medicamente, suplimente alimentare, produse parafarmaceutice şi dermatocosmetice a grupului Ropharma.

Ropharma Logistic, înfiinţată în anul 2014, are obiect de activitate principal comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice. Activitatea de distribuţie se desfăşoară prin șapte depozite proprii situate în Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tîrgu-Mureş și Timişoara.
Portofoliul de distribuţie cuprinde atât produse fabricate de firmele din grupul Ropharma (Aesculap Prod, Eurofarmaco), cât şi cele fabricate de cei mai mari producători autohtoni şi internaţionali.
Din grupul Ropharma mai face parte şi Spitalul Sfântul Constantin din Braşov, operat prin firma Teo Health.

Citeşte şi:

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top