A devenit un lux să mănânci românește: Cel mai scump aliment. „Mergem în supermarket ca la muzeu și vânăm reducerile”

A devenit un lux să mănânci românește: Cel mai scump aliment. „Mergem în supermarket ca la muzeu și vânăm reducerile”

O cititoare DC News ne-a trimis bonul său de cumpărături pentru a ne arăta care a ajuns, în viziunea ei, să fie cel mai scump aliment de pe masa românilor. 

Vorbim despre roșiile românești.

„Noi oricum nu ne permitem mai nimic. Mergem în supermarket ca la muzeu și vânăm reducerile. Alimentele au devenit din ce în ce mai scumpe. Încercăm să profităm de orice reducere. Este bătaie la frigiderele cu reduceri din supermarketuri, acolo unde găsești alimente de bază cu termen de expirare de o zi-două. Eu merg în fiecare zi să cumpăr alimente la reducere, pe care să le mănânc de pe o zi pe alta, decât să mă duc să cumpăr pentru o săptămână întreagă. Nu ne mai permitem alimente la preț întreg. Salariile sunt mici, pensiile sunt mici. Nu ne-a ajutat mai deloc nici plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază. Fără 100 lei nu ieșim din supermarket.

Dar ce voiam să vă arăt este că roșiile sunt foarte scumpe. Dacă vrei să mănânci cât de cât sănătos și îți iei, de exemplu, roșii românești… dai 18 lei pe jumătate de kilogram! A ajuns un lux să mâncăm românește! Practic… un kilogram de roșii românești costă 36 de lei. Dacă veți vedea bonul, veți observa că sunt și roșii cu… 52 lei kilogramul… Practic… roșiile la 36 de lei kilogramul sunt chiar… ieftine. Iată că există și la 52 de lei…”, ne-a spus cititoarea DC News.

VEZI ȘI: Roşii cu gust de apă, roşii acrişoare şi roşii care nu se strică. Cât de natural mâncăm, de fapt?:

Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază rămâne în vigoare până la finalul anului 2024

Autoritățile au prelungit încă o dată perioada în care se aplică limitarea adaosurilor comerciale pentru multe produse agricole și alimentare (dată prin OUG 67/2023) – de data aceasta, până la 31 decembrie 2024.

Lista conține acum următoarele produse: pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300-500 grame, fără specialități; lapte de vacă de consum 1 l, grăsime 1,5%, cu excepția UHT; brânză telemea de vacă vrac;iaurt simplu din lapte de vacă, 3,5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame; făină albă de grâu „000“ până la 1 kg; mălai până la 1 kg; ouă de găină calibrul M; ulei de floarea-soarelui până la 2 l; carne proaspătă pui;carne proaspătă porc;legume proaspete vrac; fructe proaspete vrac;cartofi proaspeți albi vrac; zahăr alb tos până la 1 kg; smântână – 12% grăsime; unt până la 250 grame; magiun până la 350 grame.

  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top